Gaziantep Acı Biber Salçası

Salçanın faydaları hakkında bilginiz var mı acaba? Belki de tek işlevinin yemeklere renk ve lezzet katmak olduğunu düşünüyorsunuz. Ama öyle değil; domates ve acı biber salçası gibi salça türlerinin insan sağlığına faydaları da var. Bu faydalar sağlığa uygun şekilde üretilmiş doğal salça çeşitleri için geçerli elbette. Bu şekilde üretilen acı biber salçasının faydaları şöyle sıralanabilir:

*Kötü kolesterol oranını düşüren E ve C vitaminleri içerir.

 
% 100 İADE GARANTİLİYİZ;
 


*Acı biber salçasından iştah açıcı olarak da, kilo vermeye yardımcı bir unsur olarak da faydalanmak mümkündür. Salçanın acılığı iştah açıcı etki yapar. Diğer yandan, uyguladığınız diyet programında salça olarak acı biberden yapılmış sağlıklı bir salçayı eklerseniz biberin içerdiği bazı maddeler metaboizmanızı hızlandırır. Bu da kilo verme sürecine olumlu etki yapar. Size acı biber salçası zayıflatır demek istemiyoruz, zira böyle ifadeler yanıltıcıdır ve kilo vermeyi olduğundan kolay gösterir. Oysa kilo vermede etkili olan birçok faktör vardır; emek vermeden, yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden kalıcı bir şekilde zayıflayamazsınız. Örneğin sağlıklı beslenmediğiniz, hareketsiz bir hayat sürdüğünüz halde sabah akşam acı biber salçası tüketerek incelemezsiniz. O sadece süreci hızlandıracak bir yardımcı ürün olarak düşünülmelidir.

*Acı biber salçası vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir, böylece hastalık riskine karşı daha güçlü olursunuz.

* Likopen deposu olan besin maddesi domatestir fakat acı kırmızı biber de bir miktar likopen barındırır. Rengini de bu maddeden alır. Likopen prostat kanserine iyi gelen, kolon, göğüs ve rahim kanserlerinin önlenmesinde fonksiyonu olan, bağışıklık sistemini güçlendiren, antioksidan etkisiyle vücut hücrelerini ve cildi koruyan bir maddedir.

Gelelim acı biber salçasının damağımıza hitap eden yönlerine. Bazı acılı Gaziantep yemekleri lezzetleriyle ünlüdürler biliyorsunuz ve bu ünde kullanılan salçanın da belirli bir rolü vardır. Kaliteli, sağlıklı bir salçayla yapılan yemeklerin farkını anlamak için yapmanız gereken tek şey böyle bir salçayı kullanarak test etmektir. Bu size pahalıya mal olmaz ama emin olun ki sofralarınıza kalite ve sağlık katar. Unutmayın; bir yemeğin lezzetli olmasını sağlayan unsurlardan biri de içerdiği malzemelerin niteliğidir.
 
Gaziantep Baklavası | Doğal Baharat | Hamido | Bir Global Web Dizayn Ltd. Şti. Markasıdır. | 444 90 84 © 2017