Doğal Kekik

Izgara etlerde, makarna soslarında, pizzalarda, domates salatalarında, mantar yemeklerinde kullanılan, zeytinin üstüne konulan bir baharat olan kekik yoğun tadı ve aromasıyla içine eklendiği yiyeceklerin lezzetini arttırır. Aynı zamanda sağlık açısından birçok faydaları vardır. Kekik alırken bilinçli bir seçim yapar, örneğin Gaziantep yöresine özgü doğal kekik almayı tercih ederseniz sağlayacağı faydalardan yana içiniz daha rahat olur. Gaziantep’in sağlıklı şartlarda kurutulan dağ kekiği vücudu güçlendirir, yorgunluk hissini azaltır, çocuklarda kansızlık ve iştahsızlık sorunlarının çözülmesine yardımcı olur, romatizmal sıkıntıları yatıştırır. Ayrıca kalp çarpıntılarını keser ve sinir sistemini güçlendirir.

 

% 100 İADE GARANTİLİYİZ;
 

Doğal kekikle hazırlanan kekik çayı gribal enfeksiyonlardan kaynaklanan sıkıntıları ciddi oranda azaltır. Bu ferahlatıcı ve şifalı bitki çayını hazırlamak gayet kolaydır. Kekik çayı hazırlarken kekiği kaynatmamak gerekir, zira kaynatılması içeriğindeki en etkili madde olan Thymol yağının kaybolmasına sebep olur. Peki, bu çayı ne şekilde hazırlamak gerekir? Şöyle: 1 tatlı kaşığı kadar doğal kekik bir fincana koyulur ve üstüne kaynatılmış su eklenir. Sonra üstü kapatılıp 8 – 10 dakika demlenmeye bırakılır ve ardından süzülür. Taze demlenmiş kekik çayını günde 2 – 3 kere, soğutmadan, aç karnına veya öğün aralarında tüketebilirsiniz. Daha fazlasından kaçınmalısınız, evet, kekiğin faydaları listesi oldukça uzundur ama fazla kullanımda, yararlı olmak bir yana, zarar verecektir. Alerjik bir bünyeniz varsa veya çocuk bekleyen bir kadınsanız kekik tüketmekten kaçınmanız gerekir.
 

Kekik antioksidan (Vücudun hücre koruma sistemini güçlendiren), antiseptik (Mikrop öldürücü), antikanserojen (Kanser oluşumunu engelleyen), antikolestremik (Vücuttaki kolesterol oranını ayarlayan) bir bitkidir. Ayrıca karın ağrılarını ve gazı giderir, yaşlanmayı geciktirir. Sabahları 1 bardak dağ kekiği çayı içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Kekik tüketmemenizi gerektiren özel bir durumunuz yoksa ve gereğinden fazla kullanmazsanız bünyenize herhangi bir zarar vermez. Bu kural zaten her türlü gıda maddesi için geçerlidir, en şifalı besin maddesi bile, kullanımı abartıldığında faydalı olmaktan çıkar.
 

Kekik banyosu nasıl hazırlanır? Büyük bir tencereye 2 – 3 litre soğuk su koyun. 70 – 100 gram civarı kekiği bir tülbende koyup tülbendi gevşekçe bağlayarak bu suyun içine atın. Suyu ısıtın, kaynama noktasına yaklaşsın fakat kesinlikle kaynamasın. Sonra banyo küvetine sıcak su (37 – 38 derece) doldurun ve tülbentteki posayı sıkarak bu suya ekleyin. Küvetin içinde 15 – 20 dakika oturun. Sonra üstünüze bir bornoz alıp yatağınızda biraz dinlenin. Bu banyodan sonra üşütmemeye çok dikkat etmelisiniz.
 

Faydaları: Bronşite ve eklem iltihabına iyi gelir, yorgunluğu alır.

Gaziantep Baklavası | Doğal Baharat | Hamido | Bir Global Web Dizayn Ltd. Şti. Markasıdır. | 444 90 84 © 2017